sidhuvud1tel

Under den här länken kan du se all verksamhet som går till att stödja ungdomar både lokalt och internationellt.

Projekt Frilufts och Rehabcenter

Målsättning
Att ge ungdomar med speciella behov i Söderköpings Kommun förbättrade möjligheter att delta i friluftsaktiviteter och rehabträning genom att etablera depåer för utrustning avsedd att  använda i samband med  ledarledda aktiviteter.

Projektet finansieras genom
• Nyanskaffning av utrustning baserad på sponsring från lokala företag och leverantörer
• Materialkostnader för underhåll baserat på bidrag från Lions Club Söderköping
• Underhåll av utrustning utförs av elever på yrkeslinjerna i Nystrrömska skolan.

Projektbeskrivning

Depån för friluftsutrustning finns i lokalutrymmen som ställts till förfogande av Nyströmska Skolan som också ansvarar för förvaltning/underhåll av utrustningen i depån och administration av utlåning via en styrgrupp där rektor och representant för S:t Drottens Scoutkår ingår.

I depån finns utrustning för både vinter – och sommaraktiviteter.

Syftet med de aktiviteter som genomförs är att ge barn och ungdomarna möjlighet till en meningsfull sysselsättning där de tränas i samarbete och planering i en miljö som främjar kulturell förståelse och språkförståelse samtidigt som det ger unga ledare möjlighet att träna entreprenörskap och utveckla sin ledarskapsförmåga.

Depån för Rehabutrustning finns i lokalutrymmen som ställts till förfogande av Ramunderskolan som också ansvarar för förvaltning / underhåll av utrustningen i depån och administration av  utlåning via en styrgrupp där rektor ingår.

Syftet är att förbättra möjligheterna att bedriva ett aktivt och individanpassat hälsoarbete genom att  erbjuda ungdomar som råkat ut för skador i sitt vardagsliv eller idrottande situationsanpassad habiliteringsträning och de ungdomar som p.g.a handikapp eller andra skäl har behov av en situationsanpassade alternativ som stimulerar och motiverar dem att börja träna.

Historik depåutveckling

Projektet initierades 2014 med att utrustning till ett värde av ca 30 000 kr överlämnades, och under våren 2015 tillfördes projektet skidutrustning som skänktes av privatpersoner. Detta uppmärksammades av bl.a. Folkbladet - klicka här för att läsa artikeln.

Juni 2015 ställde Drottens Scoutkår 7 kanoter till projektets förfogande och Lions Club bidrog med hjälp av sponsring från Mape Consulting med en ställning till en transportkärra som ställdes till förfogande av Nyströmska Skolan. Detta uppmärksammades av bl.a. Folkbladet - klicka här för att läsa artikeln.

Den 2 december 2015 överlämnades  rehabutrustning till ett värde av 28 000 kr. Klicka här för att läsa Folkbladets artikel om detta.

Aktivitetsrapporter

FriluftsCenter
Ht 2015, Antal veckor: 3
Antal elever/deltagare: ca 220

Sportis Camp 7-9 augusti
Kanotpaddling och klättring
• 4 ungdomsledare från Nyströmska
• Ca 60 barndeltagare mellan 10-12 år

Friluftsdag på Ågelsjön v. 37
• Paddling, geocaching, klättring, vandring
• 70 elever och 3 lärare

Det har varit mycket uppskattat av eleverna och lärarna. Det är lättare att organisera och genomföra aktiviteter när utrustning och material finns tillgänglig.  Nu ser vi framemot skid- och skridskoåkning!   

Nyströmska skolan 2015-11-30

Patrick Bartle samordnare Friluftscenter
 
Rehabcenter Vikingen 2015
Feb 15 – Mars 15 och Okt 15 – Nov 15
Antal veckor: 16
Antal grupper : 39/vecka
Totalt antal användare under denna tid : 1248 elever

Användarna är främst elever med skador och lättare sjukdomstillstånd. Möjligheten till detta material uppskattas mycket av både elever och lärare eftersom elever inte behöver sitta vid sidan utan kan utföra en meningsfull träning

Ramunderskolan 2015-11-27
Lars Ivarsson samordnare Rehabcenter

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.